U pet koraka do Cloud poslovanja - Auto servis - Korak 5

Stigli smo i do kraja našeg serijala na temu kako da modernizujete svoje poslovanje. Nadamo se da vas nismo „ugušili“ i da ste u prethodnim tekstovima našli dovoljno korisnih informacija koje su vam olakšale odluku...
By Branislav Bubanja
28 apr. 2017

Stigli smo i do kraja našeg serijala na temu kako da modernizujete svoje poslovanje. Nadamo se da vas nismo „ugušili“ i da ste u prethodnim tekstovima našli dovoljno korisnih informacija koje su vam olakšale odluku da nam se pridružite. S obzirom da smo uspešno stigli do kraja, red je i da se osladimo, jer kao što znate, na kraju se uvek služi dezert. A, s obzirom da ste u prethodnim tekstovima uvideli da se mi trudimo da uvek ponudimo više, umesto jednog dezerta, mi ćemo vas poslužiti sa duplom porcijom!

cloud'n'car auto servis poslovanje

Pre nego što pređemo da poslastice, hajde da napravimo jednu malu rekapitulaciju koje sve teme smo obradili. Počeli smo sa registracijom na Cloud’n’Car portalu, prešli na unos podataka i bavili smo se organizovanjem poslovnih procesa. Međutim, da bi sve to bilo potpuno zaokruženo nedostaje još samo jedan detalj – da svoju ponudu objavite javno i da je prezentujete širokom auditorijumu na Internetu.

Kažete da već imate svoj web sajt… Odlično, to znači da ste već napravili prvi korak ka tom cilju. Već smo pominjali u prethodnim tekstovima da je naš sistem potpuno fleksibilan i prilagodljiv, pa ćemo to demonstrirati još jednom tako što ćemo vam pokazati kako da bukvalno za 5 (i slovima „pet“) minuta nadogradite postojeći sajt i da ga povežete sa Cloud’n’Car portalom. A zašto biste to radili? Zato što ćete time dobiti online prodavnicu sa automatizovanim prikazom podataka. Podatke o proizvodima ili uslugama moći ćete da ažurirate na Cloud’n’Car portalu, a sve izmene će odmah biti vidljive i na vašem sajtu. Kul, zar ne – a uz to štedi i vreme.

Kako se to postiže? Razvili smo API sistem koji ceo taj posao maksimalno olakšava i automatizuje. OK, već vidimo da kolutate očima i da u glavi počinju da vam se vrzmaju misli o tome kako ćemo sada da počnemo da se pravimo pametni, frljajući se nekim tehničkim izrazima… Ništa od toga. Jedinu tehnikaliju koju smo pomenuli je API, a i nju ćemo odmah da objasnimo. API je suštinski parče programskog koda koji će unaprediti funkcionalnost vašeg sajta, čija upotreba je trivijalna. Sve što treba da uradite je da odete u setovanje vašeg naloga, iskopirate API kodove koji se tamo nalaze i da ih ubacite na vaš sajt – i to je to! Vaš sajt je nakon toga povezan sa Cloud’n’Car portalom i spreman je da postane online prodavnica. Ako vam je i ovo komplikovano, ne ustručavajte se da nas kontaktirate – tu smo da vam pomognemo.

Sledeće logično pitanje je šta dobijate time? Ukratko, dobijate mnogo – vidljivost kompletne vaše ponude sa Cloud’n’Car portala postaje dostupna i na vašem sajtu. I to bez ikakve dodatne intervencije. Drugim rečima, kada u Cloud’n’Car portalu dodate neki proizvod ili uslugu, kada ažurirate cene ili kada izvršite bilo koju drugu izmenu, to će istog trenutka biti vidljivo i na vašem sajtu. I ne samo to – na vašem sajtu ti podaci će se prikazivati u formi online prodavnice. Prilično zgodno i korisno.

Ali šta da uradite ako je u pitanju mala kompanija koja još uvek nema svoj Internet sajt? Javite nam se, dogovorićemo se da vam pomognemo i u tome. Međutim, treba da znate da za vas već imamo spremno jedno rešenje koje vas neće koštati ni dinara dodatnog ulaganja. U cenu pretplate na Cloud’n’Car portal uključen je i mikro sajt – neka vrsta internog web sajta koji je vidljiv korisnicima Cloud’n’Car portala. Kao i kod eksternog sajta, potrudili smo se da vam i ovde maksimalno olakšamo posao, pa će vaš mikro sajt biti gotov za najviše desetak minuta.

Setite se prva dva koraka iz našeg serijala – registracije i popunjavanja podataka. Pošto smo već više puta dokazali da cenimo vaše vreme, nećemo vas ponovo maltretirati da nam dajete podatke koje već imamo, već će oni automatski biti preneti i u vaš mikro sajt. Na vama će biti da unesete samo nekoliko dodatnih informacija, da odaberete neku od predefinisanih kolornih šema (ili da napravite sopstvenu) i vaš mikro sajt, zajedno sa online prodavnicom je spreman za upotrebu. Ne treba naglašavati da će se on automatski ažurirati svaki put kada izvršite neke izmene u proizvodima ili uslugama koje nudite.

Ovde se postavlja još jedno logično pitanje – da li možete da imate i interni (mikro sajt) i eksterni sajt? Naravno, to vam niko ne brani. Šta više, preporučujemo da imate i jedno i drugo jer time samo povećavate šanse da informacije o vama stignu do potencijalnih klijenata. Uostalom, priprema i prilagođavanje i jednog i drugog sajta neće vam oduzeti više od dvadesetak minuta ukupno.

To će se na dva načina odraziti na vaše poslovanje. Prvo, dobićete novi kanal prodaje, odnosno dva nova kanala (ako online prodavnicu uspostavite i na eksternom i na mikro sajtu). I drugo, uštedećete značajnu količinu novca. Ako biste želeli da sami napravite online prodavnicu na svom sajtu (odnosno da to neka agencija uradi za vas), potrošiće minimalno 500 €, a vrlo verovatno i duplo više od toga. A mi vam nudimo, ne jednu, već dve online prodavnice u okviru standardne pretplate na Cloud’n’Car portal, uz potpuno automatizovanu kontrolu i promenu podataka u njima.

Dakle, da zaključimo. Kao dezert (i to duplu porciju), dobijate mogućnost da se svoju ponudu predstavite na dva sajta, odnosno u dve online prodavnice. Šlag na torti je da vam za njihovo postavljanje neće biti potrebno više od nekoliko minuta i da će nakon toga sve biti potpuno automatizovano. A jagoda na vrhu šlaga je da ćete na taj način uštedeti ogromnu količinu novca koju biste inače morali da platite za izradu svega toga. To je još jedan dokaz da Cloud’n’Car portal ne samo da utiče na poboljšanje poslovanja, već donosi efektivne uštede.

Pridružite nam se da rastemo zajedno! Čekamo vas…

Author: Branislav Bubanja

Prijavite se za obaveštenja

Prijavite se na vreme i uvek budite u toku sa dešavanjima na Cloud'n'Car.